Van Rijn bewindvoering

Mentorschap

Mentorschap is een belangrijke regeling die bedoeld is om volwassenen te helpen die door hun geestelijke of lichamelijke gezondheid tijdelijk of langdurig moeite hebben om voor hun niet-financiƫle belangen te zorgen. Het is eigenlijk een soort ondersteuning waarbij de rechter iemand aanwijst om je te helpen als je zelf niet goed voor jezelf kunt opkomen.

Stel je voor dat je door omstandigheden niet in staat bent om beslissingen te nemen over zaken als medische behandelingen, verzorging, begeleiding, persoonlijke relaties of andere dingen die niet met geld te maken hebben. In dat geval kan mentorschap voor jou wellicht een goede optie zijn om je hierbij te helpen. Het is een manier om ervoor te zorgen dat er iemand is die jou begrijpt, naar je luistert en je helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen.

De persoon die jou helpt, wordt een mentor genoemd. Dit is iemand die door de wet is aangesteld om voor jouw belangen op te komen. De mentor is er om je te ondersteunen, je advies te geven en ervoor te zorgen dat jouw wensen en behoeften worden gerespecteerd.

Het mentorschap kan tijdelijk zijn, voor een bepaalde periode, of het kan langer duren, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Het belangrijkste is dat het mentorschap bedoeld is om jouw welzijn en kwaliteit van leven te waarborgen, terwijl jouw persoonlijke keuzes zo veel mogelijk worden gerespecteerd.

Wil je meer weten over mentorschap en of dit jou, of iemand die je kent, mogelijk kan helpen?
Stuur ons dan even een berichtje.